Ocijeni proizvod. Budi prvi!
Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića. Naučite više.
Džepni nož Opinel Adveturer dizajniran je da uvijek bude s vama na putu. Malen i lijep, s izvrsnom čeličnom oštricom, uvijek će vam dobro doći kada poželite nešto prezalogajiti i prerezati jabuku na pola ili odrezati sir, salamu, kruh... Ili odrezati štap na obiteljskom planinarenju da vaše dijete može lakše hodati.
Mala omča omogućuje pričvršćivanje na ruksak, torbicu.
Useful, smart, and very convenient.
Koristi ga Opinel visoke kvalitete. Ima visoku otpornost na koroziju i visoku mehaničku učinkovitost. Oštrica nudi oštrinu i visoku otpornost na abraziju (trošenje). Također se može koristiti za rezanje tvrdih materijala kao što je keramika, ali tada ga treba ponovno naoštriti. Prednost nehrđajućeg čelika je što ne zahtijeva posebno održavanje u normalnim uvjetima uporabe, za razliku od ugljičnog čelika. No, može doći do svoje granice kada je u dužem kontaktu s agresivnom okolinom (kiselina, slana voda, deterdžent...).
Je mali metalni prsten postavljen na spoju ručke i oštrice. Izumio ga je Marcel Opinel 1955. Instaliran na svim sklopivim noževima od br. 06 nadalje. Virobloc je izrađen od nehrđajućeg čelika. Ima dva dijela, jedan fiksni i jedan klizni. Osim zaključavanja otvorene oštrice (sigurnost tijekom korištenja), sada je moguće oštricu zaključati i zatvorenu (sigurnost tijekom transporta).
Opinel oštrice poznate su po svojoj iznimnoj snazi rezanja. Kako biste zaštitili ovu kvalitetu rezanja, važno je redovito brusiti oštricu kada je tupa. I da spriječite prijevremeno oštećenje oštrice.
Kako biste očuvali i zaštitili kvalitetu vaše oštrice, ne preporuča se rezanje na tvrdim površinama (staklo, mramor, keramika itd.). Za rezanje koristite mekše površine, poput drvene ili plastične daske za rezanje hrane.
Obrišite oštricu stražnjom stranom spužvice za pranje posuđa, zatim operite oštricu vlažnom, toplom spužvom i deterdžentom. Obrišite oštricu suhom i mekom kuhinjskom krpom. Na kraju oštricu namažite uljem za kuhanje. Preporučujemo da Opinel nož čuvate na suhom mjestu sa zatvorenom oštricom.
Ocijeni proizvod. Budi prvi!
Ocijeni proizvod. Budi prvi!